Şehit Abdulhalık Araz Anadolu Lisesi

Vizyon: Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bireyler yetiştirmek.

Misyon: Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda barış içinde, çağdaş bir dünya için; yaratıcı, akılcı, özgür bireyler yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: 200 Kişilik erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce/Almanca
Servis Bilgisi: Köylerden gelen öğrencilerimiz için taşımalı eğitim yapılmaktadır.
Sportif Etkinlikler: FUTBOL, VOLEYBOL, HENTBOL, BASKETBOL, FUTSAL,SATRANÇ,MASA TENİSİ TURNUVALARI
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK PROJELERİ

WEB - https://sehitabdulhalkarazanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Mahmudiye Mahallesi Van yolu üzeri No/ 77 Özalp/VAN

Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Doğusunda İran ve Saray ilçesi, batısında Van, güneyinde Gürpınar, kuzeyinde Muradiye ve Çaldıran ilçeleri komşudur. Van il merkezine 60 km uzaklıktadır.

Adres - Mahmudiye Mahallesi Van yolu üzeri No/ 77 Özalp/VAN

Ulaşım Karayolu

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 60 km uzaklıkta bulunan okulumuz ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıktadır.